Nieuws

Fugro orderportefeuille trekt aan

6 mei 2010, 8:40 uur | FD.nl/DJ

AMSTERDAM (DJ)–Fugro nv zag in de eerste maanden van 2010 de omzet met circa 10% afnemen ten opzichte van de vergelijkbare periode in 2009, vanwege een afgenomen werkaanbod door de wereldwijde economische crisis, maar ook door de slechte weersomstandigheden.

Sinds begin maart is er volgens het bedrijf echter sprake van een opgaande lijn, hetgeen wordt ondersteund door meer aanvragen voor werk en een oplopende orderportefeuille. In de olie- en gassector trekken met name de exploratie activiteiten – seismisch onderzoek op zee – weer aan, wat volgens het bedrijf uit Leidschendam eveneens tot uiting komt in de goede belangstelling voor zogenoemde multi-client gegevens. Naast de doorgaande investeringen door nationale en grote internationale olie- en gasbedrijven, starten ook andere spelers weer projecten op, aldus Fugro.

Fugro noemt de stijging in het aantal aanvragen voor werk en de toename van de orderportefeuille positieve signalen voor de gang van zaken in de rest van het jaar. Fugro verwacht in de eerste helft van 2010 een omzet van circa euro 950 mln en een nettowinst van rond de euro 95 mln. In de eerste helft van 2009 kwam de omzet nog uit op euro 1.035 mln en de nettowinst op euro 112 mln. De nettowinstmarge zal in het eerste halfjaar zo’n 10% bedragen ten opzichte van 10,9% een jaar eerder.

Terug naar het nieuws overzicht