Nieuws

Meer winst E.ON

11 augustus 2010  9:49 | ANP

DÜSSELDORF (AFN) – E.ON, een van de grootste energieconcerns ter wereld, heeft het bedrijfsresultaat in de eerste helft van dit jaar met 11 procent zien toenemen tot 6,1 miljard euro. Dat heeft het Duitse bedrijf woensdag bekendgemaakt.

Het resultaat was boven de verwachtingen van analisten, die gemiddeld uitgingen van 5,86 miljard euro. Volgens E.ON droegen alle bedrijfsonderdelen bij aan de winstgroei. ,,E.ON blijft een van de sterkste internationale energieconcerns, ondanks toenemende concurrentie”, constateerde topman Johannes Teyssen in een toelichting.

Het concern uit Düsseldorf behaalde in de eerste helft van het jaar een omzet van 44 miljard euro, 7 procent meer vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. E.ON handhaaft zijn verwachting voor heel 2010 van een groei van het bedrijfsresultaat tot 3 procent.

Teyssen verweet bondskanselier Angela Merkel, dat ze geen beslissing neemt over kernenergie. Vorig jaar beloofde de regeringsleider nog dat ze zou terugkomen van een eerder besluit van de regering om in 2020 te stoppen met kernenergie. Tot frustratie van de grote energiebedrijven in Duitsland is er sindsdien niets gebeurd. Die onduidelijkheid zou de oorzaak zijn van een daling van de koers van E.ON. In de loop van dit jaar verloor het aandeel 20 procent van zijn waarde.

Terug naar het nieuws overzicht